NOR CURIER 930X122

Vizita.Mariana.Campeanu.003

Mariana Câmpeanu, șocată de „Dacia”!

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a mărturisit la Piteşti că astăzi a fost pentru prima dată după mai bine de 30 de ani când a vizitat uzina „Automobile Dacia” din Mioveni. Câmpeanu s-a declarat „şocată” de progresele făcute la uzina de la Colibaşi.

„Este extraordinar ce s-a realizat acolo! Nu am spus-o la întâlnirea cu conducerea societăţii, dar am fost şocată de ce progrese s-au făcut! Eu am avut până acum mai multe Dacii, iar cu o Dacia 1300 am mers peste 1 milion de kilometri”, a afirmat Mariana Câmpeanu.

Reprezentanta Guvernului a participat la universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti la un seminar despre eficientizarea măsurilor de control în domeniul inspecţiei muncii. Autorităţile județene au adresat, însă, invitaţia şi cu un alt scop: cât mai mulţi decidenţi de la Bucureşti să afle direct de la sursă care sunt atuurile Argeşului în bătălia regionalizării.

Mariana Câmpeanu a venit în Argeş însoţită de Ciprian Dragomir, inspector secretar de stat, şef al autorităţii naţionale căreia îi sunt subordonate inspectoratele teritoriale de muncă din ţară. La eveniment au participat şi prefectul Cristian Soare, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, primarul Tudor Pendiuc, preşedinţii Asociației Oamenilor de Afaceri şi Camerei de Comerț și Industrie Argeș, Virgil Dumitru și, respectiv, Gheorghe Badea, precum şi senatorii liberalii Ionuţ Elie Zisu şi Ion Popa şi deputaţii Mircea Drăghici (PSD), Radu Vasilică (PSD) şi Theodor Nicolescu (PNL).

Omul de afaceri Gheorghe Badea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş şi al UGIR 1903, a vorbit despre necesitatea unei abordări transparente privind regionalizarea: „Ne-a deranjat lipsa de transparenţă în procesul regionalizării. Argeşul poate fi o locomotivă a unei întregi regiuni! Din păcate, judeţul nostru a cam fost evitat în ultima vreme şi avem un gust amar din acest punct de vedere”.

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a ţinut să calmeze apele: „Regiunea Sud Muntenia va fi împărţită în două, nu vom fi cu Prahova în regiune. Dar şi dacă ar fi să fim, capitala va fi la Bucureşti. Dacă nu, regiunea noastră va avea Argeşul în prim-plan”, a spus Nicolescu. Ministrul s-a abţinut să ofere un răspuns clar asupra subiectului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3