930×122 CAPRA 5

Ministrul Pădurilor, îngrozit: „Ce-am văzut în Argeș e de neacceptat!”

Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, este îngrozită de nivelul defrișărilor ilegale din fondul forestier din nordul județului Argeș.

„M-am dus în țară în multe locuri unde au fost tăieri necontrolate, dar ce-am văzut în Argeș este de neacceptat!”, a declarat ministrul pentru Mediafax după o nouă vizită făcută în zona de nord din județ. Varga a constatat la fața locului cum nu mai puțin de 915 hectare de pădure au fost tăiate ilegal la ras, adică rase de pe fața pământului. Ministrul i-a declarat responsabili pe reprezentanții Ocolului Privat Valea Oltului, ai ocoalelor silvice de stat de la Mușătești, Domnești și Vidraru, ai Direcției Silvice Pitești și ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Ploiești, inspectorat care administrează și pădurile din Argeș.

Amintim că defrișările din nordul județului fac obiectul unei cercetări penale. Ministrul Lucia Varga opinează, însă, că soluția pentru reducerea fenomenului, atât în Argeș, cât și în restul țării, este adoptarea noului Cod Silvic, care prevede pedepse mai aspre în astfel de cazuri. Numai că despre noul Cod se vorbește de o bună bucată de vreme fără ca el să fi fost transformat în lege. De ceva timp încoace proiectul se află în Parlament, instituție care, nu știm din ce motive, nu a considerat o urgență adoptarea noului Cod Silvic.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

5 comentarii

  • petre spune:

    d-na ministru, mergeti si la Leresti si la Rucar sa vedeti DEZASTRU !!!!
    opriti JAFUL din padurile din Leresti si Rucar !!!!
    opriti gaterele la vagabonzii astia de ne distrug padurile si sanatatea noastra, coboara lemnul direct din padure in gaterele lor, de fata cu jandarmii, este un anume Dragomir in Leresti care a facut si face in continuare JAF, sunt rucarenii care,dupa ce au terminat padurile in Rucar, acum le distrug si pe cele din Leresti si Valea Mare Pravat.

    faceti ceva d-na ministru !!!!!

  • radu spune:

    Asa este, ai dreptate. Este mafia padurarilor care sunt pe mana cu taietorii de lemne din gatere, ocolul silvic este si el implicat,ne trzim cu barajul de la rausor peste noi,distruge campulungul si nu numai.

    • cretu spune:

      Ce sa faca ministru daca vine cu presa????
      Acolo trebuie sa se faca controale de politie (fara jandarmii din campulung, cum sa-l controleze duculescu pe dragomir ??, hahaha) !!!

  • Marius spune:

    Padurea Topana din judetul Arges se taie la ras fara nici o jena !!! Opriti Jaful !!!

    • Ruxi spune:

      Hai ca asta-i culmea, Barbu & Co cu ce sa mai traiasca? Da-o in spanac de padure, domnului primar ii trebuie bani, nu paduri. Si asa e distrusa comuna, macar sa o distruga de tot!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90