EcoMoto 930×122

ambulanta

Mitul ambulantei care rapea copii are radacini in Arges

În Bucureşti, isteria ambulanţelor care ar răpi copii a dus la reacţii nebănuite din partea autorităţilor. La sfârşitul săptămânii trecute, ambulanţele adevărate au început să fie atacate cu pietre de cetăţenii isterizaţi de nebunia care a împânzite reţelele sociale cu copiii răpiţi pentru organe.

Pe internet au început să circule, pe lângă poveştile cu varianţiuni pe aceeaşi temă a răpirilor, şi poze contrafăcute cu ambulanţe. Poliţia dă asigurări că toate sunt false şi roagă populaţia să nu mediatizeze astfel de mesaje. 2007, un tânăr prahovean a băgat spaima în tot judeţul răspândind informaţii legate de copii răpiţi şi abandonaţi ulterior fără organe. Nimic mai mult decât un mit urban.

„Ambulanţa neagră”, „salvarea fantomă”, „furt de organe”, sunt doar câteva dintre cuvinte de căutare pe internet care duc la tot felul de informaţii despre astfel de cazuri.

Interesant este că, deşi niciodată informaţiile venite din partea autorităţilor nu au dovedit existenţa unor astfel de cazuri de răpiri, isteria ambulanţei negre s-a…plimbat şi prin Argeş. Mai exact, pe la începutul lui 2007, circula informaţia că „o ambulanţă circulă în Muntenia, răpeşte persoane şi le recoltează organe fără voia şi fără ca victimele să ştie ce li se întâmplă (sunt sedate). Copii ar fi fost lăsaţi apoi, fără organe, la uşile părinţilor, cu 10 milioane lei vechi pentru înmormântare”. Acesta ar fi nucleul legendei, una de mare actualitate. Judeţele cele mai expuse, în care fobia populară are cele mai importante aspecte, au fost Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În Argeş, locurile unde ar fi fost identificate- pe forumurile de pe internet- aceste ambulanţe sunt muncipiul Piteşti şi cartierul Grui din Câmpulung. Şi totuşi, numărul de dispariţii de persoane în zonele vizate nu a crescut ci, dimpotrivă, după statisticile poliţiei din Târgovişte, sunt în scădere. Inspectoratele judeţene din Ploieşti şi Piteşti nu oferă date statistice despre dispariţiile de persoane pe durata acestui an. Asta este semn că şi internetul, la fel ca orice alt mijloc de comunicare în masă, poate permite lansarea de teorii care, în funcţie de cititori, pot prinde mai mult sau mai puţin. Iar povestea ambulanţei morţii a prins din plin.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90