930×122 CUMPANA 5

Arges

MIZERABILII! PERICOL ÎN ARGEȘ! (GALERIE FOTO)

Aruncarea și depozitarea deșeurilor de-a lungul cursurilor de apă sunt strict interzise. Dovedind o nesimțire crasă, nu puțini sunt, însă, cei care încalcă legea debarasându-se de gunoaie în aceste zone. Acesta este motivul pentru care porțiuni mari ale malurilor râurilor sunt sufocate de deșeuri provenite din gospodării sau din activitatea unor agenți economici.

Citiți și: Argeș: S-a aprobat! Investiție de 20,5 milioane euro!

Este și cazul malului stâng al râului Argeș în amonte de Podul Viilor din Pitești, acolo unde s-au format depozite ilegale de deșeuri chiar în zona de protecție a digului. Eforturile Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea de a menține zona curată sunt în zadar, pentru că ele reapar la scurt timp după aceea, mai ales pe timpul nopții.

Astăzi a început o nouă acțiune de ecologizare a zonei amintite, acțiune care se desfășoară cu utilaje și două echipe de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș. Au fost ridicați zeci de metri cubi de deșeuri, constând în resturi menajere, PET-uri, materiale textile, piese auto și moloz. Din cauza volumului mare de muncă, acțiunea se va derula pe parcursul mai multor zile. Salariații ABA Argeș – Vedea fac în același timp și lucrările de întreținere a cursului de apă, prin tăierea vegetației.

Citiți și: Tânăr de 19 ani prins în timp ce rula cu peste 100 km/h pe un mare bulevard din Pitești

Reprezentanții Administrației Bazinală de Apă Argeș – Vedea reamintesc faptul că aruncarea și depozitarea deșeurilor pe malurile râurilor sau ale lacurilor afectează calitatea apei și pun în pericol siguranța cetățenilor, a locuințelor și a altor obiective în cazul apelor mari.

Nu înțelegem de ce vinovații, nesimțiții al căror obraz gros, vecin cu șoriciul porcului, nici șapte ape nu l-ar putea spăla, nu sunt căutați de Poliție, Garda de Mediu și Primărie. De ce nu sunt găsiți și amendați „la sânge”? Cine sunt mizerabilii? Cu nume și prenume!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3