930 x122 grota rece

pafta-Curtea-de-Arges1

Moneda de colectie cu paftaua de la Curtea de Arges

O moneda cu paftaua de la Curtea de Arges va fi pusa in circulatie de Banca Nationala a Romaniei de luni, 7 februarie 2011. Moneda va fi disponibila in editie limitata, de numai 500 de bucati, si va putea fi achizitionata numai de la sucursalele BNR din Bucuresti, Iasi si Cluj.

Banca Nationala a Romaniei a pus de ieri in circulatie, in scop numismatic, o moneda din aur cu tema „Istoria aurului – Paftaua de la Curtea de Arges”. Valoarea nominala a monedei este de 10 lei.

Aversul prezinta Biserica Domneasca de la Curtea de Arges unde a fost descoperita paftaua, valoarea nominala a monedei „10 LEI“ si stema Romaniei; dedesubt, anul de emisiune „2011“ si inscriptia in arc de cerc „ROMANIA“.

Reversul prezinta imaginea paftalei si inscriptia „PAFTAUA DE LA CURTEA DE ARGES“.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limba romana, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 390,00 lei.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90