Donaris 930 x 122

    mujea

    Mujea, ingrijorat de soarta unui proiect de 100 milioane de euro

    Gelu Mujea, directorul general al SC Apa Canal 2000 SA Pitesti, ne-a declarat ca isi doreste ca autoritatile locale membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Arges (ADIA) sa se implice mai mult in derularea unui proiect care presupune atragerea a 100 de milioane de euro pentru dezvoltarea retelelor de apa si canalizare din judet. In caz contrar, sustine Gelu Mujea, numarul localitatilor care vor beneficia de programul in cauza va fi redus.

    In prezent, doar 15 localitati din Arges sunt membre ale ADIA, desi proiectul a fost pornit cu 30 de comune si orase afiliate. Nerespectarea termenelor si a procedurilor solicitate de Uniunea Europeana de catre unele dintre acestea a facut ca numarul lor sa scada.

    „Probabil vor mai fi localitati care vor fi excluse din acest program, asa ca cele 100 de milioane de euro se vor imparti la 10 comune si orase, in loc de 15. De exemplu, din cauza unor ambitii ale unora, la Costesti se pot pierde 9 milioane de euro. Inca din aprilie ar fi trebuit sa vireze Consiliile Locale banii necesari, ori, cu exceptia celor unde operam noi, cum sunt Pitesti, Topoloveni si Stefanesti, nu s-a intamplat nimic. Acestia sunt si singurii care isi fac treaba asa cum trebuie. Fiecare in parte trebuie sa impinga insa lucrurile. Proiectul este si asa foarte intarziat, dar nu din cauza Apa Canal. Ma surprinde pozitia domnului Florea Costache, vicepresedinte al Consiliului Judetean Arges, cum ca nu este implicat in acest proiect. Poate este mai preocupat de situatia Apa Arges, cine stie?”, ne-a declarat Gelu Mujea.

    Reactia directorului Apa Canal vine la scurt timp dupa ce s-a aflat ca exista riscul pierderii unei finantari de 100 de milioane de euro de catre autoritatile din Arges ca urmare a unor probleme de nerespectare a procedurilor si a termenelor solicitate de Uniunea Europeana.

    {loadposition inside}

     

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90