Donaris 930 x 122

MONOGGRAFIE_MAMUT

Muscel sau Muşcel? După mai bine de 60 de ani, iată răspunsul!

Mihail Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene Argeş, şi profesorul Teodor Mavrodin, fost director al Arhivelor Naţionale Piteşti, au prezentat astăzi lucrarea „Argeşul şi Muşcelul – Spaţii istorice ale românismului”. Este pentru prima dată după mai bine de 60 de ani când numele vechi al regiunii Muşcel este scris aşa cum se regăseşte, de fapt, în documente mult mai vechi.

„Este greşit spus „Muscel”. Corect este „Muşcel”. Limba română este fonologică, de aceea se scrie cum se aude. Prin 1951 au fost puşi în funcţii oameni mai slab pregătiţi, unii cu 7 clase, şi atunci s-a transcris în nomenclatorul localităţilor numele de Muscel, în loc de Muşcel. Este, dacă vreţi, o reparaţie istorică ceea ce facem acum”, a declarat Teodor Mavrodin.

Lucrarea, coordonată de profesorul Mavrodin, este o monografie a judeţului şi are peste 1.200 de pagini.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90