930 x122 grota rece

mutu_trist

Mutu executat silit

Fotbalistul pitestean Adrian Mutu risca sa fie executat silit, dupa ce Tribunalul Federal Elvetian a respins recursul formulat impotriva unei decizii a Tribunalului de Arbitraj din Sport (TAS). Avocatii il sfatuiesc pe Mutu sa-si declare falimentul, altfel fiecare ban ce ii va reveni pe numele sau de acum inainte va fi poprit in contul datoriei de 17 milioane euro pe care trebuie sa ii plateasca gruparii londoneze FC Chelsea.

Problemele fotbalistului pitestean Adrian Mutu, obligat la plata unor despagubiri de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea, sunt din ce in ce mai mari. Hotararea Tribunalului Federal Elvetian in cazul lui Adrian Mutu e definitiva, decizia putand totusi fi reclamata doar la CEDO pentru incalcari ale drepturilor fundamentale, insa un proces la Curtea Europeana a Drepturilor Omului dureaza aproximativ patru ani. Pe de ala parte, juristi specializati in drepturile omului sustin ca pentru ca un petitionar sa se adreseze CEDO ar trebui sa existe o decizie a unei autoritati publice, contestata intr-o instanta de drept comun, astfel ca reclamantul nemultumit de decizia acesteia sa se poata intoarce impotriva statului, pentru eventuale incalcari ale Conventiei Europene. In acest sens Mutu nu are ce stat sa reclame, deci este bun de plata.
Intre timp, hotararea Tribunalului Federal Elvetian in cazul Mutu va fi comunicata FIFA, care are sediul in Zurich, iar FIFA va comunica partilor decizia finala.
Pe numele lui Mutu a fost deja emis un titlu executoriu, astfel ca toate bunurile acestuia pot fi poprite pentru ca Chelsea sa-si recupereze o parte din pretul platit clubului Parma pentru jucatorul roman, care a evoluat doar un an si jumatate la clubul londonez.In aceasta situatie avocatii spun ca Mutu ar trebui sa se declare insolvabil, intrucat fiecare ban ce ii va reveni pe numele sau va fi poprit.
Printr-o decizie din data de 10 iunie 2010, Tribunalul Federal Elvetian a respins recursul formulat de Adrian Mutu impotriva unei decizii a Tribunalului de Arbitraj din Sport (TAS). TAS il condamnase pe fotbalistul profesionist roman sa plateasca o suma de peste 17 milioane de euro catre fostul sau angajator, Chelsea Football Club Limited.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90