Eurial 930 x 122

Mutu

Mutu, la o echipa mica in final de cariera

Pitesteanul Adrian Mutu, “Briliantul” fotbalului romanesc, se indreapta incet, dar sigur spre apusul carierei. Fotbalistul s-a transferat de la Fiorentina, una dintre echipele de top din Italia in ultimii ani, la o echipa mult mai mica din punct de vedere al puterii financiare si al performantelor. Echipa este tot din Italia.

Astfel, Mutu va juca din toamna la echipa de coada clasamentului in Serie A, Cesena. Contractul semnat se intinde, deocamdata, pe o perioada de doi ani, dupa ce a traversat o perioada nu tocmai fasta la Fiorentina, club care l-a si suspendat pentru 9 luni din cauza consumului de substante interzise.

Fiorentina l-a lasat sa plece gratis, iar impresarul Pietro Chiodi a batut palma joi, 23 iunie, cu presedintele Cesenei, desi negocierile se blocasera marti.

Cesena a incheiat sezonul pe locul 15, fiind o echipa fara mari pretentii.  Transferul a fost unul cu suspans, caci negocierile se blocasera, din cauza divergentelor economice dintre parti.

„Sunt foarte fericit si abia astept sa incep noua aventura. Vreau sa-i multumesc presedintelui Campedelli pentru ca m-a pus in centrul unui proiect ambitios. E o echipa care a aratat in ultimii ani ca are idei clare si, mai ales, puterea si curajul de a le indeplini. Din acest motiv am si acceptat sa-mi reduc pretentiile salariale. Acum sunt in vacanta, dar la intoarcerea in oras o sa-mi caut o casa si o sa ma pun la dispozitia antrenorului. Vreau sa multumesc Fiorentinei si mai ales familiei Della Valle pentru anii minunati pe care i-am petrecut impreuna. A fost o experienta minunata, care imi va ramane intotdeauna in inima”, a spus Mutu dupa ce transferul sau a fost anuntat.

Dupa cinci ani, Mutu isi ia la revedere de la Florenta. In tricoul Fiorentinei, el a devenit unul dintre idolii fanilor gruparii „viola”, a urcat pe locul 10 in topul marcatorilor all-time din Serie A. Mutu a mai jucat la Inter Milano, Chelsea Londra, Juventus.

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3