930×122 CAPRA 5

salvamont

NĂMEȚI ÎN ARGEȘ. ZĂPADĂ MARE

Conform unei informări din partea Salvamont Argeș, ninsorile din ultimele zile au dus la acumularea unui strat de zăpadă de 130 de centimetri la Cota 2.000 Transfăgărășan.

Citiți și: A nins în Argeș!

Există risc de gradul 4 (mare) de avalanșă la altitudini de peste 1.800 de metri și risc de gradul 2 (moderat) la sub 1.800 de metri.

În aceste condiții, amatorii de drumeții în zona montană argeșeană sunt sfătuiți să nu încerce să urce pe traseele închise și să le ceară informații salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT.

Citiți și: Transfăgărășan, deschis pe tot timpul anului: Pas crucial

De asemenea, li se recomandă să estimeze timpul necesar efectuării excursiei, în așa fel încât să existe o marjă de siguranță de o oră de lumină după terminarea acesteia, ținând cont că se întunecă devreme. (Foto: Arhivă – Facebook Toma Cristian) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90