NOR CURIER 930X122

    bebelus-maternitate

    Numărul deceselor, mai mare decât al nașterilor

    În luna ianuarie a anului curent, informează Direcţia de Statistică Argeş în cel mai recent raport al său, dat publicităţii astăzi, natalitatea a fost în creştere. Totuşi, şi mortalitatea a avut un parcurs asemănător, aşa că sporul natural se menţine negativ la nivelul judeţului.

    Conform raportului citat, evoluţia fenomenelor demografice înregistrate în judeţul Argeş a fost caracterizată de creşterea, faţă de luna precedentă, atât a fenomenului natalităţii, cu 10% (471 de născuţi-vii, faţă de 428 înregistraţi în luna decembrie 2012), cât şi a mortalităţii generale, cu 4,3% (648 de decese, faţă de 621 înregistrate în luna decembrie 2012).

    Comparativ cu ianuarie 2012, numărul de născuţi-vii înregistraţi a scăzut cu 5 cazuri (-1,1%), numărul deceselor majorându-se cu un caz. Sporul natural rezultat din agregarea fenomenelor de natalitate şi mortalitate din luna ianuarie a fost negativ, diferenţa dintre numărul născuţilor-vii şi al decedaţilor fiind de 177 de persoane. Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sporul natural negativ a crescut cu 6 persoane.

    În luna ianuarie 2013 au fost înregistrate 4 cazuri de mortalitate infantilă, cu două mai puţine decât în luna precedentă (6 cazuri înregistrate în luna decembrie 2012) şi cu 4 cazuri mai multe faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90