Kaia 930 x 120

Neacsu

Neacsu s-a relaxat la Barcelona

Mariean Neacsu, consilier local al PDL Pitesti si fost director economic al Arpechim, se bucura din plin de pensie, asemeni celor de o varsta cu el din tarile dezvoltate. Impreuna cu sotia sa si cu alte doua familii (ai caror membri au lucrat, de asemenea, tot in Arpechim), Neacsu a petrecut de curand un sejur de vis intr-o statiune din apropiere de Barcelona, Spania. Costurile s-au ridicat la 400 de euro de persoana si au inclus transport cu avionul, cazare la hotel de patru stele plus si all-inclusive.

Ca unul obisnuit cu analizele si cu calculele de tot felul, Neacsu a profitat de vizita de 8 zile in Spania pentru a face si comparatii cu Romania.

„Am fost la Malgrat de Mar, in tinutul Costa Brava, aproape de Barcelona, sa fi fost vreo 60 de kilometri. La tarmul Marii Mediteraneene. A fost superb. Am vizitat toate locurile importante, am fost pe Nou Camp, stadionul Barcelonei, am vizitat parcurile si fantanile lor arteziene celebre. Dar am observat si cum se traieste acolo.

Salariul mediu e de 1.700 de euro pe luna, iar preturile la produsele alimentare sunt aproape de cele din Romania. Benzina costa cam 1,25 euro litrul, iar oamenii sunt foarte relaxati. Parca nici nu ar fi in criza! De autostrazi nu mai vorbesc, ei sunt departe rau de tot. Este a doua oara cand merg in Spania, dar nu te saturi niciodata de asemenea locuri si oameni”, ne-a spus Neacsu.

Consilierul local nu a venit cu mana goala din Spania. El a adus si suveniruri interesante, incepand cu monografii si continuand cu o replica in miniatura din argint a celebrei catedrale Sagrada Familia.

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3