930×122 POSADA 5

ana_imep

Negocierile de la Ana Imep, esuate

Unda verde pentru greva la Ana Imep! Sindicalistii si conducerea unitatii nu s-au inteles pe marginea revendicarilor salariale, asa ca marti, 12 octombrie, a fost declansat oficial conflictul de interese.

Marti, 11 octombrie, a avut loc la societatea comerciala Ana Imep o runda decisiva de negocieri intre reprezentantii Sindicatului Liber Independent Solidaritatea si reprezentantii conducerii unitatii. Cele doua parti nu s-au inteles pe marginea unei cresteri salariale si nici in ceea ce priveste anumite prevederi ale contractului colectiv de munca, motiv pentru care sindicalistii au decis declansarea conflictului de interese.

„A fost a treia oara cand au venit cei din conducere cu aceeasi oferta cu care noi nu suntem de acord. In consecinta, vom parcurge pasii prevazuti de lege, incepand cu declansarea conflictului de interese. Vom face o adresa conducerii in care ne vom prezenta revendicarile si, daca nu vom fi multumiti de raspuns, ne vom adresa Directiei Muncii pentru conciliere. Urmeaza greva de avertisment si greva generala”, ne-a declarat Florin Stanculescu, presedintele Sindicatului de la Ana Imep.

Reprezentantii sindicatului au solicitat o crestere a salariului cu 220 de lei, in timp ce conducerea unitatii nu a oferit decat o majorare cu 20 de lei de la 1 septembrie.

„Se pare ca doar prin greva putem obtine ceea ce ne dorim. Prin negociere vedem ca nu se intampla nimic. Cererile noastre nu sunt bazate decat pe realitate. Anul trecut ne-au tot spus ca stam prost iar la finalul anului indicatorii financiari erau foarte buni. La fel ne spun si acum, dar nu vrem sa ne mai lasam pacaliti”, a motivat Florin Stanculescu decizia de a urma pasii legali chiar pana la declansarea grevei.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3