NOR CURIER 930X122

bazinul olimpic

NICOLESCU A VENIT LA ANIVERSAREA BAZINULUI OLIMPIC! FOSTUL PRIMAR ARE 80 DE ANI!

Bazinul Olimpic din Pitești aniversează 30 de ani de la inaugurare. Proiectarea și construirea celei mai mari părți a bazinului au avut loc pe vremea când primar al orașului a fost Valeriu Nicolescu, fratele cel mare al lui Constantin Nicolescu.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

Acum în vârstă de 80 de ani, Valeriu Nicolescu a ținut să asiste astăzi la competiția de înot de la Bazinul Olimpic care marchează această aniversare. Retras în urmă cu câțiva ani din viața publică, după ce a fost consilier municipal PSD, Valeriu Nicolescu locuiește în București, la copiii și nepoți săi, după cum chiar el ne-a spus-o. Din când în când își mai vizitează și localitatea natală, comuna argeșeană Mihăești. În această dimineață la Bazinul Olimpic Nicolescu s-a întreținut amical cu primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc.

Născut pe 3 octombrie 1933, fratele cel mare al lui Constantin Nicolescu (fostul președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș) a ocupat funcții importante în administrația locală în timpul regimului comunist: secretar și prim-secretar al Comitetului Raional Topoloveni, prim-secretar al Uniunii Tineretului Comunist Curtea de Argeș, prim-secretar al Comitetului Raional de partid din raionul Drăgănești-Olt și primar al orașului Slatina (1968-1970). În Pitești a ajuns în 1970. Mai întâi a fost vicepreședinte și prim-vicepreședinte al Consiliului Popular (1970-1974) și apoi primar (1974-1982). În perioada în care a fost primar al Piteștiului s-au construit, printre altele, cea mai mare parte a platformei industriale a orașului (majoritatea praf și pulbere la această oră), Spitalul de Pediatrie, zeci de mii de apartamente, școli, grădinițe și cămine și s-au pus la punct rețeaua stradală și rețeaua de utilități (apă, termoficare, gaze). După revoluție a ocupat funcția de consilier municipal în Pitești.

Citiți și: Pitești. Vești bune de 1 Mai și Paște. Va fi deosebit!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90