New Profesional Consult 930 x 122

medic

Noi criterii la internare

Pacientii argeseni care vor ajunge la Urgente vor fi internati in functie de o serie de criterii foarte exacte, si nu ca acum. Printre criteriile cele mai importante sunt pierderea subita a cunostintei, hemoragie, febra si deshidratare severa, criterii de internare.

Conform unui proiect al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, internarile in spitale vor fi realizate din 1 iunie cu respectarea unor criterii stabilite de normele la contractul cadru privind acordarea asistentei medicale in 2011-2012.  Unul dintre aceste criterii este pierderea subita a cunostintei , care include coma sau incapacitate de raspuns la stimuli, schimbare acuta in starea de constienta a pacientului si pierderea cunostintei ca urmare a traumelor, mai putin dezorientare sau confuzie.

De asemenea, va putea fi internat un bolnav cu puls anormal si tensiune anormale, cei cu rani cauzate de traume majore,  cu febra persistenta de cel putin cinci zile (trei zile cu temperatura de peste 38 de grade Celsius), cu sangerare abundenta si orice caz in care exista suspiciune de sangerare interna.

Vor putea fi internate si persoanele care au o deshidratare severa la momentul sosirii la spital.
Sursa: Mediafax

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90