SMART KIDS 930X122

certificat

Noi excepții de la certificatul verde, adoptate astăzi

Noi excepții de la certificatul verde, adoptate astăzi

Citiți și: Schimbări cruciale în vânzarea de mașini. Document obligatoriu!

CNSU a adoptat noi excepţii de la prezentarea certificatului verde în România.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 25 octombrie 2021, Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care se propune:

Citiți și: SE DAU BANI DE LA STAT

– accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepția unităților farmaceutice dispuse în afara centrelor și parcurilor comerciale și a benzinăriilor; (n.r. această propunere vine după ce accesul în mall-ul a fost omis în Hotărârea de Guvern)

– exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid și a următoarelor categorii:

a) participanții în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine și siguranță publică;

b) participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale;

c) persoanele care necesită acces la servicii medicale și prestații sociale;

d) persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

CINE ESTE EXCEPTAT DE LA INTERDICȚIA DE INTRARE ÎN MALL

– exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în centrele și parcurile comerciale aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile pentru:

a) persoanele care se deplasează la serviciile publice comunitare ce funcționează în cadrul acestora dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 și fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic;

b) persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului”, se arată într-o informare a autorităţilor.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Ha, ha! Ce tembeli! Cititi punctul d… Idiotii si-au dat in sfarsit seama ca prin textul initial al hotararii ei interziceau nevaccinatilor sa intre in centrele de vaccinare, deci se puteau vaccina doar cei vaccinati deja…

  • Ady spune:

    Un test care dovedește ca am anticorpi tine loc de vaccin?

  • STN spune:

    @un cetatean…chiar ca, sunt penibili!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3