Donaris 930 x 122

renault3epit

Noi oportunitati pentru Dacia

Alianta Renault-Nissan-AvtoVAZ ia in considerare deschiderea unei fabrici de asamblare in Extremul Orient rus, a anuntat luni Sergei Darkin, guvernatorul regiunii Primorye. Acest lucru deschide noi oportunitati si pentru Dacia, producatorul de la Mioveni fiind, dupa cum se stie, in acelasi concern cu Renault.

 

Sergei Darkin a explicat ca o delegatie a celor trei companii auto se afla in regiune pentru a estima situatia la fata locului.

„Se va studia fezabilitatea implementarii proiectului si vor fi cautate zone pentru infiintarea unei linii de asamblare”, a afirmat Darkin. Acesta a apreciat ca alianta vrea sa foloseasca actualele facilitati de productie si infrastructura din Rusia, dar au fost propuse si alte posibile locatii, in orasele Slanyanka, Arsenyevka, Artyom, Nakhodka, Ussuriisk si Partizansk.

Alianta Renault-Nissan a raportat saptamana trecuta cresterea vanzarilor in 2010 cu 19,6%, la 7,3 milioane de unitati.

Producatorul auto francez Renault a vandut anul trecut 2.625.796 vehicule, iar compania nipona Nissan a vandut 4.080.588 vehicule. Pe plan mondial cele doua companii detineau anul trecut o cota de piata de 10,3%.

Vanzarile Renault pe plan mondial au crescut anul trecut cu 14%, iar vanzarile Nissan, cu 21,5%.

Compania Renault detine si o participatie de 25% la AvtoVAZ, cel mai mare producator auto din Rusia, care a beneficiat de numeroase injectii de capital din partea statului.

SURSA: Agerpres

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3