NOR CURIER 930X122

    pitesti

    Noi proiecte lansate de Primăria Piteşti

    Primăria Piteşti a organizat miercuri, 05 decembrie, o conferinţă de presă specială, pentru lansarea a nu mai puţin de 4 proiecte cu finanţare europeană (în cea mai mare parte a lor) şi a căror implementare a început. Este vorba de proiectele „Modernizare iluminat public în zona Podul Viilor – Calea Câmpulung”, „Modernizare parcare Bowling în municipiul Piteşti”, „Modernizare pod peste Râul Doamnei” şi „Modernizare parc Ştrand”.

    Primul proiect, privind iluminatul public, are o valoare totală de 1,75 milioane de lei, din care 1,133 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Acesta prevede eficientizarea sistemului de iluminat public din zona Podul Viilor şi Calea Câmpulung, iar termenul de implementare este de 11 luni.

    Al doilea proiect, de modernizare a parcării Bowling, are o valoare de 3,43 milioane lei, din care 2,6 milioane lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Perioada de implementare a proiectului de modernizare a parcării este de 17 luni, estimându-se că lucrările vor fi gata în 2013. Aici se estimează realizarea unei parcări pentru 200 de autoturisme şi 4 maşini de tonaj mare.

    Al treilea proiect, de modernizare a podului peste Râul Doamnei, are valoarea de 4 milioane de lei, din care 2,5 milioane lei contribuţia Uniunii Europene. Pe lângă lucrările de consolidare şi reabilitare propriu zise, vor fi folosite la acest pod şi tehnologii pentru reducerea riscului seismic, dat fiind că pe aici se desfăşoară un trafic intens din cauza centurii ocolitoare. Perioada de implementare este de 15 luni.

    În fine, proiectul de modernizare a parcului Ştrand are o valoare de 6,9 milioane de lei, din care 4,4 milioane lei de la Uniunea Europeană. Pe lângă refacerea spaţiilor verzi şi a aleilor, va fi refăcut şi gardul împrejmuitor şi vor fi plantate noi specii de arbori şi plante, iar locurile de joacă vor fi modernizate. Perioada de implementare este de 15 luni.
    Pentru toate aceste proiecte, municipalitatea a prevăzut sume din bugetul local pentru cofinanţare.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3