NOR CURIER 930X122

examen auto

NOI REGULI PENTRU PROBA DE TRASEU, LA EXAMENUL AUTO

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor preconizează că activitatea de examinare pentru obținerea permisului auto va fi reluată la începutul lunii viitoare (iunie 2020), în două etape, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială, în vederea limitării răspândirii coronavirusului.

Citiți și: Argeș! Un nou Serviciu de Înmatriculări și Permise Auto!

„Prima etapă va fi examinarea la proba practică pentru cei declarați admiși la proba teoretică și programați pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare).

În vederea programării candidaților aflați în această situație sunt analizate două posibilități: programarea din oficiu cu informarea acestora în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată, cu informarea candidatului.

Citiți și: Se schimbă regulile la examenul auto. Cum va fi proba practică

În a doua etapă vor fi reluate probele teoretice, la aproximativ două săptămâni distanță”, informează sursa citată.

La activitatea de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele reguli:

-utilizarea măștilor de protecție atât de către candidați, cât și de către examinatori;

-dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

-respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere (cel puțin 1,5 metri);

-evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători); accesul le va fi permis doar candidaților și reprezentanților școlilor de conducători auto;

-desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială. (Foto: Arhivă – descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90