Donaris 930 x 122

fiscal

NOTARII PUBLICI, CHEMAȚI LA FISC

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță că în Monitorul Oficial nr. 524/12.07.2016 a fost publicat Ordinul ministrului Finanţelor Publice şi al ministrului Justiţiei nr 1022/2562/2016 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plată şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare utilizate în adminstrarea impozitului pe venit, prin care se aprobă modelul, conţinutul şi instrucţiunile de completare a formularelor următoare:

Citiți și: Notarii au noi tarife!

-208 „Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”

-209 „Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”.

Citiți și: TERMEN LIMITĂ LA FISC

Cine are obligaţia depunerii formularului 208?

Formularul 208 se completează şi se depune de către notarii publici care au obligaţia calculării, încasării şi plăţii impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul pesonal.

Care sunt informaţiile cuprinse în formularul 208?

Declaraţia cuprinde informaţii privind tranzacţiile prin care s-au efectuat transferuri ale dreptului de proprietate şi ale dezmembrămintelor acestuia asupra:

-construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora

-terenurilor de orice fel fără construcţii supuse impozitului pe venit.

Formularul se utilizează de către notarii publici şi pentru notificarea organului fiscal central competent, în cazul în care valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale este inferioară valorii minime stabilite prin studiul de piaţă.

Care este termenul de depunere a formularului 208?

-semestrial până la data de 25 inclusiv a lunii următoare semestrului în care a avut loc autentificarea actelor privind transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal

-ori de câte ori sunt constatate erori, prin depunerea unei declaraţii rectificative.

Declaraţia se depune la organul fiscal central în a cărui evidenţă fiscală biroul notarial este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90