Donaris 930 x 122

autostrada

NOU! AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU, TRASEUL

Vești bune pentru transportatori, pentru argeșeni și în special pentru uzina Automobile Dacia. După o lungă așteptare, studii de fezabilitate refăcute și dezbateri publice, “din ultimele informații care vin dinspre Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, se pare că în sfârșit a fost stabilit traseul autostrăzii Pitești-Sibiu.”, anunță primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Conform celor mai recente informații la care se referă edilul, autostrada Pitești-Sibiu va costa cel puțin 1,6 miliarde de euro și va fi o realizare inginerească complexă, cu șapte tuneluri și zeci de poduri și viaducte. Amintim că autoritățile au precizat că lucrările la autostradă vor începe în anul 2017 și vor fi gata în 2021.

“Punctul de plecare este capătul autostrăzii Bucureşti-Piteşti și va continua de la Bascov către Curtea de Argeş, urmat de un nod rutier la Tigveni, care se va intersecta cu drumul județean care leagă în prezent Curtea de Argeş de Râmnicu-Vâlcea.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Dinspre Nord, din satul Văleni, traseul autostrăzii cotește către Vest, pentru a fi construite două tuneluri, după care traseul intră pe Valea Oltului, la Călimăneşti, traseu care va lega şi Râmnicu-Vâlcea la autostradă. Valea Oltului va avea cea mai lungă succesiune de tuneluri, cel mai mic având 600 de metri, iar cel mai mare – 2.800 de metri.

Lângă localitatea Racoviţa va fi următorul nod rutier, apoi drumul continuă pe Valea Oltului până la Boiţa, acolo unde urmează să fie construită legătura cu autostrada Făgăraş-Sibiu. Următorul nod rutier va fi la Veştem și se va intersecta cu actualul drum Sibiu-Braşov, după care se va realiza conexiunea cu actuala centură a Sibiului, construită deja.

Primul tronson va fi o şosea de mare viteză între Piteşti şi Curtea de Argeş, tronson pe care vor fi construite 14 poduri. Pe ultimii 15 kilometri dintre Boiţa și Sibiu vor fi ridicate 12 poduri şi viaducte.”, informează primarul Mioveniului.

Ion Georgescu spune că un rol important în alegerea traseului și accelerarea demersului l-au avut uzina Automobile Dacia din Mioveni și Sindicatul Autoturisme Dacia. “Așteptăm ca în următoarele zile Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale să prezinte oficial toate datele și aspectele tehnice ale traseului autostrăzii Pitești-Sibiu.”, afirmă Ion Georgescu. (Foto: automarket.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3