NOR CURIER 930X122

    saur_1

    VIDEO: Noua arma a Romaniei testata pe lacul din Tudor Vladimirescu

    Pitesti. 20 mai. 2010.
    SAUR 1, cel mai nou model de Transportor Auto Blindat al armatei romane, a trecut azi ultimele teste pe lacul de acumulare Prundu din Pitesti.TAB-ul, care respecta toate normele N.A.T.O a mai aparut in public o singura data, in 2006, dupa accea uzina de armament de la Moreni primind comenzi in special din Asia si Asia de Sud Est. Dupa testele de azi, SAUR 1 ar putea intra in productie de serie, atat pentru armata romana cat si pentru parteneri din strainatate.

    SAUR 1 este un concept suta la suta romanesc, mult mai performant decat cel cu care este dotata in prezent Armata Romana. TAB-ul poate transporta 11 soldati , este complet computerizat si i se poate adapta o gama laga de arme de la mitraliere grele pana la tunuri, aruncatoare de grenade si lansatoare de rachete. Blindajul a fost imbunatatit astfel incat sa reziste la orice tip de glont si unei incarcaturi de trinitrotoluen de pana la sase kilograme. Mai trebuie sa precizat ca motoarele si cutiile de viteze sunt de provenienta americana, la fel ca si unele elemente ale sistemului de ochire. Supranumit “Dinozaurul de metal”, transportorul Saur 1 îsi ignora propria masivitate si poate atinge peste 100 de kilometri pe ora pe teren uscat. Specialistii de la Moreni spun ca principala preocupare a fost crearea unui vehicul care sa protejeze foarte bine forta umana si care sa asigure o reactie rapida si eficienta in diferitele conditii de lupta din teatrele de operatiuni, in acelasi timp, prin versatilitatea si modularitatea de conceptie, putand raspunde diferitelor cerinte ale utilizatorilor.
    In prezenta inginerilor si a reprezentantilor Academiei Tehnice Militare, TAB-ul Saur 1 a trecut testul de flotabilitate din prima incercare, iar constructorii de arme de la Moreni spun ca noua arma va intra rapid pe piata. Constructorii au ales lacul de acumulare din Prundu pentru adincimea mare -peste 7 metri,- dar si pentru faptul ca publicul nu a avut acces in zona de testatre.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90