930 x122 grota rece

exmatriculări

Noul an școlar: Fără fondul clasei și fără exmatriculați

Noul an școlar: Fără fondul clasei și fără exmatriculați

Citiți și: Revoluție în Educație! Exmatriculări, detenție la clasă, amenzi pentru părinți!

Din acest an școlar, elevii nu mai pot fi exmatriculați, iar școlile nu mai pot colecta, sub nicio formă, bani de la părinți

La fiecare disciplină școlară se încheie anual o singură medie, numărul final de note acordate anual fiecărui elev fiind stabilit de către profesor, iar exmatricularea elevilor și colectarea banilor de la părinți nu mai sunt posibile, potrivit unui nou regulament școlar, în vigoare de la începutul acestei luni.

Potrivit noului regulament, de-acum, la fiecare disciplină se încheie anual o singură medie, calculată ca medie aritmetică din numărul de note acordate pe parcursul anului școlar.

Reamintim că, începând din anul școlar 2022-2023, se elimină semestrele, urmând să existe cinci module de învățare, respectiv cursuri.

Apoi, numărul de calificative ori note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, este stabilit de către cadrul didactic, în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul-cadru.

De asemenea, au fost eliminate din legislație dispozițiile referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este un drept constituțional, iar învățământul este obligatoriu până în clasa a XII-a.

În plus, au fost eliminate orice dispoziții care dădeau înainte posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor.

Foto: Descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Hans spune:

    Ha ha la scoala 20 Tudor Vladimirescu se colecteaza lejer bani la clasele pregatitoare pentru rechizite,bani la clasele mari pentru perdele,vopsea si alte chestii.Cum e posibil sa ceri 300 lei la clasa pregatitoare pentru 3 picsuri si 5 caiete in conditiile in care fiecare copil are ceva de genul primit de la bunici ,frati mai mari sau cumparate de parinti .Mafia PSD cu coada de topor Georgescu marele parlamentar cu 3 cuvinte in buzunar e prezenta continu.Acest Georgescu e dovada vie a parlamentarului care baga mana adanc in buzunarele copiilor si parintilor fara rusine

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90