NOR CURIER 930X122

pitesti

Nu vor să doneze teren

Piteştiul s-a extins mult în ultimii ani, aşa că şi numărul solicitărilor pentru introducerea în zonele noi a reţelelor de utilităţi a fost pe măsură. Autorităţile au încercat pe cât posibil să onoreze toate cererile, iar acum gradul de acoperire cu reţele de apă şi canal este de peste 98% la Piteşti, cel mai ridicat din ţară – după cum a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Sunt însă zone în care utilităţile nu pot fi trase din cauză că locatarii nu vor să doneze suprafeţe mici de teren administraţiei locale. Conform legii, autorităţile nu pot investi fonduri publice pe proprietăţi private, aşa că locatarii care nu dau teren riscă să rămână fără utilităţi.

O astfel de situaţie este şi în zona Tarlaua 22 (Craiovei), unde pe 7 străzi nu s-au putut introduce reţele deoarece cetăţenii nu au fost de acord să lase câteva zeci de metri de teren.

Autorităţile caută acum soluţii pentru a finaliza investiţia din zona respectivă, inclusiv pe străzile în cauză, aşa că se poartă în continuare negocieri.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90