930×122 CAPRA 5

gripa-porcina-romania

Numarul argesenilor cu AH1N1 a ajuns la 18

Pitesti. 23 noiembrie 2009.
Sambata, Directia de Sanatate Publica Arges a primit confirmarea diagnosticului de imbolnavire cu virusul AH1N1 in cazul a doi argeseni. Conform DSP Arges este vorba despre un copil de la Scoala Nr. 11 Mihai Eminescu, din Pitesti, si un adult. Dupa primirea confirmarii analizelor efectuale la Bucuresti, cei doi pacienti au fost izolati la domiciliu si pusi sub tratament cu Tamiflu. Intrucit cele doua cazuri au fost confirmate in week-end, abia astazi DSP va demara anchete epidemiologice, pentru a identifica posibilii contacti ai bolnavilor. Deoarece in cazul elevului de la Scoala Nr. 11 au trecut mai mult de 7 zile de cand el nu s-a mai prezentat la scoala, epidemiologii DSP vor decide daca este nevoie sa se suspende cursurile in clasa in care a invatat copilul ori daca vor recurge doar la masuri de dezinfectare si monitorizare mai atenta a colegilor acestuia.
Pina acum, in judetul nostru au fost confirmate 18 cazuri de gripa noua. Starile celorlalti pacienti cu AH1N1 din judetul nostru sunt bune, multi iesind deja din perioada de izolare, dupa vindecare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3