930 x122 grota rece

medici_56959300

Numărul asistenților medicali a scăzut alarmant!

Medicii au ieșit în stradă ca să ceară salarii mai mari, dar și măsuri pentru reducerea deficitului de personal din sistemul public de sănătate, din spitalele de stat.

Potrivit unei analize făcută de Federația Solidaritatea Sanitară din România, trimisă pe adresa ePitesti, personalul sanitar din unitățile publice înregistrează un deficit fără precedent.

În ultimii 5 ani, unitățile sanitare publice au pierdut circa 30.000 de salariați, mulți părăsind sistemul pentru un loc de muncă mai bun, inclusiv în străinătate! Dintre aceștia, 23.000 sunt asistenți medicali (aproximativ 20% raportat la anul 2007).

Federația Solidaritatea Sanitară, prin vocea reprezentanților săi, afirmă că acest deficit sever de personal medical creează în unele spitale iluzia că există prea mult personal nemedical. „Nu personalul nemedical este excedentar, ci personalul medical este deficitar! Lipsa acută de personal determină supraîncărcarea normei de lucru a salariaților existenți și numeroase ore suplimentare neplătite”, precizează Federația Solidaritatea Sanitară din România.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3