930 x122 grota rece

    maidanez

    O argeşeancă acuză Curtea Constituţională de abuz!

    Curtea Constituţională a decis că legea ce permite eutanasierea maidanezilor care nu sunt adoptaţi după 14 zile lucrătoare nu încalcă legea fundamentală a ţării. O argeşeancă, preşedinte a unei federaţii naţionale de protecţie a animalelor, acuză Curtea de abuz!

    Carmen Arsene este preşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA) şi blamează Curtea Constituţională a României pentru „abuzul de putere comis odată cu acceptarea noii legi privind gestionarea câinilor fără stăpân ca fiind în conformitate cu Constituţia României”.

    „Această decizie încalcă în mod flagrant demnitatea umană, precum şi bunăstarea psihică şi fizică a societăţii civile româneşti, deja polarizată şi grav scindată în urma adoptării legii eutanasiei de către Parlament. Acţiunile Parlamentului, Curţii Constituţionale şi preşedintelui României, care au decis că nu pot rezolva problema câinilor fără stăpân decât prin ucidere în masă, reprezintă o mare înşelătorie a societăţii civile şi, în egală măsură, o pată de neşters asupra României. FNPA atrage atenţia tuturor autorităţilor publice că noua lege de gestionare a câinilor fără stăpân le permite, în mod legal, să gestioneze acest fenomen prin alte metode decât uciderea în masă”, susţine Carmen Arsene.

    În acest sens, FNPA solicită medicilor veterinari să „nu încalce normele deontologice prin uciderea câinilor clinic sănătoşi”.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90