EcoMoto 930×122

himalaya

O EXPEDIȚIE UIMITOARE, POVESTITĂ LA BIBLIOTECĂ DE ALPINIȘTI DE 5 STELE

În sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” va avea loc săptămâna viitoare prezentarea expediției românești Nanga Parbat, prezentare care va fi susținută de alpiniștii piteșteni Teo Vlad și Marius Gane. Cei interesați vor putea afla povestea ascensiunii pe versantul Rupal de pe vârful Nanga Parbat (8.126 de metri) din Himalaya, Pakistan.

Citiți și: Unde a ajuns un afacerist milionar din Pitești

În perioada 5 iunie-28 august 2013 o echipă formată din 5 alpiniști români a escaladat masivul himalayan Nanga Parbat, vârful fiind atins pe data de 19 iulie. Nanga Parbat („Muntele Pleșuv”) sau Diamir („Regele Munților”) este ca înălțime al nouălea vârf de pe Pământ și al doilea din Pakistan. Este extrem de greu de atins, rata de succes ridicându-se la doar 20%.

Organizatorii evenimentului sunt Serviciul Public Județean Salvamont Argeș și Asociația Română pentru Alpinism și Explorare. Sunt așteptați iubitori ai expedițiilor montane și ai muntelui în general. Prezentarea se va desfășura marți, 16 septembrie, cu începere de la ora 17:30. (Foto vârful Nanga Parbat: brytan.com.pl)

Citiți și: TEO VLAD ȘI MARIUS GANE: POVESTE ULUITOARE DIN HIMALAYA! VEZI VIDEO!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90