New Profesional Consult 930 x 122

gaze de sist

O MÂNĂ DE PITEȘTENI AU PROTESTAT ÎMPOTRIVA EXPLOATĂRII GAZELOR DE ȘIST

În oraşe din țară și din străinătate au avut loc ieri mitinguri şi marşuri împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. Duminică a fost Ziua naţională de luptă împotriva fracturării hidraulice, decretată ca atare de aproape 100 de organizații neguvernamentale care militează pentru protejarea mediului.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Reprezentanții ONG-urilor atrag atenţia asupra pericolului de otrăvire a apei, a pământului şi a aerului. ”În Pungeşti se pregăteşte primul foraj, iar alte şi alte perimetre au fost concesionate pentru explorare, dezvoltare și exploatare a gazelor de şist. Metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns şi la explotările clasice de petrol şi gaze pentru creşterea productivităţii, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătăţii şi mediului. Cetăţenii sunt abandonaţi în faţa valului de companii care vor să exploateze bogăţiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul şi agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pământului şi aerului. Agricultorii vor fi primii afectaţi, apoi micii înterprinzători şi încet, încet întreaga ţară.”, au avertizat organizatorii pe internet.

Şi în Piteşti, în Piața Primăriei, pe o vreme urâtă și rece, a avut loc o acțiune în acest sens, la care au participat și studenți basarabeni. “Ne-am adunat, am stat de vorbă cu cetăţenii și am împărţit pliante. Am aflat de pe internet despre inițiativă.”, a precizat Florin Dobre, organizatorul acțiunii. Și din cauza insuficientei promovări, poate și a vremii, dar și a cunoscutei lipse de apetență a piteștenilor pentru proteste de stradă, numărul participanților a fost extrem de mic.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90