NOR CURIER 930X122

elevi_scoala

O nouă schimbare în învățământ! A câta?

Bulibășeala din învățământul românesc continuă.

Ministerul Educației Naționale a decis să mai modifice ceva: din anul școlar viitor, în media finală pentru admiterea la liceu media anilor de gimnaziu va conta doar în proporție de 25%. În prezent, ponderea este de 50%. Prin urmare, media de la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a va avea o pondere de 75% în media finală pentru admiterea în învățământul liceal.

Oficialii de la minister au hotărât ca atare după ce au constatat că există diferențe semnificative între mediile din timpul celor patru ani de gimnaziu, care sunt mari, și mediile de la Evaluarea Națională, care sunt mici.

Potrivit ministerului, diferențele au ajuns să depășească și 2, 5 puncte în județele Olt, Vâlcea, Caraș Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș. În alte 25 de județe, printre care se numără și Argeșul, diferențele au fost între 2 și 2, 5 puncte. Ministerul Educației Naționale precizează că doar în București și în județul Brăila s-a înregistrat un raport normal între media de la gimnaziu și media de la Evaluarea Națională.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3