930 x122 grota rece

fanel-proca

O noua plangere penala impotriva primarului din Berevoesti

Primarul din Berevoesti, Fanel Proca, este din nou subiectul unei plangeri penale. Si de aceasta data este vorba de acelasi grup de consilieri locali din Berevoesti care a mai facut si alte plangeri impotriva edilului. Conflictul cu primarul a inceput in momentul in care acesta a dorit, fara succes, sa dizolve Consiliul Local, nemultumit fiind ca alesii nu il ascultau.

Consilierii locali din Berevoesti Vasile Badea, Titu Berevoescu, Gheorghe Caramelea, Gheorghe Fratila, Constantin Mateoiu, Ioan Pauna, Gheorghe Lacau si Nicolae Tican au formulat o plangere penala impotriva primarului Fanel Proca pentru „savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru care primarul este cercetat si in alte dosare penale”. „In urma unor verificari efectuate in perioada 17 – 24 februarie 2010

de Comisia de audit a Consiliului Judetean Arges au fost constatate datorii la Primaria Berevoesti in valoare de 2.910.444, 91 lei.

Ponderea cea mai mare, respectiv de 86,5%,  o reprezinta datoria catre SC Concordia Con Strade Pitesti, in valoare de 1.669.990,13 lei si Ministerul Agriculturii, in valoare de 936.785,88 lei. Diferenta de 303.668,9 lei  reprezinta datorii catre mai multi furnizori, care nu au fost achitate tot datorita angajarii de cheltuieli mai mari decat creditele bugetare aprobate, atat pentru anul 2009 cat si pentru anii 2006 – 2008. Angajarea de cheltuieli peste limita creditelor bugetare aprobate a condus la majorarea datoriilor prin aplicarea de penalitati de catre furnizorii neachitati, conform contractelor de achizitie incheiate cu acestia. Astfel, la situatia datoriilor intocmita pana la finele anului 2009 nu au fost luate in considerare penalitatile aferente, deoarece numai unii furnizori au actionat in instanta pentru plata datoriilor,  procesele fiind in derulare. Unele procese s-au finalizat cu executare silita, fara ca primarul sa uzeze de toate caile de atac prezazute de lege, acceptand cu buna stiinta penalitatile invocate, deoarece totul era premeditat! Prin achitarea acestor penalitati, primarul plateste practic din bugetul local contravaloarea lucrarilor executate la imobilele personale sau ale membrilor familiei sale!”, se arata in plangere.

„Contractul de executie lucrari cu SC Concordia a fost incheiat de catre primar cu incalcarea tuturor reglementarilor legale in vigoare (…). In opinia noastra, primarul si toate celelalte persoane implicate sunt direct responsabile pentru angajarea de cheltuieli peste limita maxima a creditelor bugetare aprobate, lucru constatat si in alte situatii de comisiile de control trimise de institutiile abilitate si sesizate de Consiliul Local Berevoesti”, se mai arata in plangere.

{loadposition inside}

 

 

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90