930 x122 grota rece

maidanezi

O noua specie de animale apare in muntii Argesului!

Argesenii sunt pe punctul de a crea o noua specie de animale. Nu este vorba de cine stie ce studii, de cercetari sau de multa stiinta. Din contra, vorbim de multa prostie si ignoranta. Asa se face ca in unele zone din Arges au aparut maidanezi salbaticiti, iar numarul lor este in crestere! Ion Sanduloiu, seful Salvamontului argesean, spune ca „specia” noua deja evolueaza… Pentru omul obisnuit cu asprimea stancii si a vremii de munte, vederea unor animale salbatice este o bucurie. Mai ales ca Sanduloiu, seful Serviciului Public de Salvamont Arges, este si un pasionat si talentat fotograf. „Am vazut recent o pisica salbatica si m-am bucurat mult, caci rareori vezi asa ceva in salbaticie, pisica salbatica fiind un animal foarte retras. De asemenea, sunt si cateva sute de capre negre. Braconajul e o problema, asa ca trebuie sa fim atenti”, ne-a spus Sanduloiu. Nu aceeasi bucurie o simte seful Salvamontului cand vine vorba de o noua specie aparuta in padurile din muntii Argesului: cainii salbatici!

„Ma ingrijoreaza foarte mult faptul ca sunt persoane care au lasat si continua sa lase la munte, pe Transfagarasan si in alte parti, caini. Vin masini cu care sunt abandonati acesti caini in salbaticie, considerandu-se ca asa se scapa de o problema de la sat sau de la oras ori din propria gospodarie. Acesti caini sunt pusi astfel in situatia de a se adapta, se salbaticesc si alearga dupa alte animale pe care le vaneaza.

Este foarte periculos, acesti caini trebuie impuscati. Nu putem fi atat de inconstienti incat sa cream o noua specie: maidanezul salbatic. Din pacate, sunte deja cateva zeci de astfel de maidanezi prin zonele montane si doar iarna ce ii mai termina lupii, in rest am vazut chiar si caini cu pui, semn ca se inmuletesc!”, a mai spus, pe un ton amar, Sanduloiu.

El crede, totusi, in potentialul turistic al zonei montane a Argesului despre care spune ca exista foarte multa informatie disponibila pentru toti cei care o cauta. Mult mai multa ca in alte zone. Dar a fost sa fie ghinion: facilitatile turistice au fost introduse in special in Sibiu, partea argeseana a Transfagarasanului fiind lasata in plan secund tocmai din cauza vastitatii sale, in vreme ce pentru zona Vaii Prahovei, de exemplu, au existat interese mari care au eclipsat alte regiuni ale tarii. Cum si Argesul care de abia acum se chinuieste sa recupereze terenul pierdut…

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90