pizzeria sapori  930 122

bin_laden

Obama zice ca bin Laden este mort

Americanii isi aduc aminte si acum cu groaza de ziua de 11 septembrie 2001, ziua in care Turnurile Gemene din New York s-au prabusit in urma unui atac terorist fara precedent pe teritoriul SUA. Peste 3.000 de oameni au murit in acea zi fie la World Tratde Center, fie in atentatele sinucigase cu avioane de pasageri orchestrate de Osama bin Laden, liderul Al Qaida. Ei bine, presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat ca bin Laden ar fi fost ucis!

Duminica noapte, 1 mai, presedintele american a declarat ca Osama bin Laden, creierul atentatelor din 11 septembrie, ar fi fost ucis in timpul unei operatiuni dirijate de catre forte ale SUA. Seful statului american a spus ca o echipa de specialisti americani a desfasurat o operatiune ultrasecreta, ocazie cu care a pus mana si pe ramasitele pamantesti ale lui bin Landen.

O multime entuziasta s-a adunat imediat in fata Casei Albe din Washington, imediat ce Obama a facut anuntul. Vanatoarea pe urmele lui Obama, teroristul numarul 1 al Planetei, a durat aproape un deceniu.

„S-a facut dreptate!”, a spus, triumfator, Obama.

Evenimentele se petrec cu doar cateva luni inainte de a 10-a comemorare a victimelor atacului din 11 septembrie asupra Turnurilor Gemene si a Pentagonului, atacuri orchestrate si asumate de Osama bin Laden.

Atacurile de atunci au declansat un lant de evenimente care au condus SUA in razboaie in Afganistan, si mai apoi in Irak. Un intreg aparat al serviciilor secrete a fost pus pe urmele lui bin Laden care a reusit insa sa scape de atacurile SUA ani la rand.

Al Qaida a mai fost facuta responsabila si pentru atentatul cu bomba de la mai multe ambasade din Africa in 1998 in care si-au pierdut viata 231 de persoane, dar si pentru atentatul de pe USS Cole in 2000 in care au murit 17 soldati americani in Yemen.

Traducere de pe Yahoo.com

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3