NOR CURIER 930X122

permise_auto

Şoferii pot cere permisul de conducere şi pe e-mail

De astăzi, şoferii pot solicita eliberarea permiselor de conducere auto şi prin e-mail. Aşa prevede un ordin emis de Ministerul Afacerilor Interne. Ordinul intră în vigoare astăzi, 8 august 2013.

Astfel, în cazul în care vă pierdeţi permisul, vi se fură sau în cazul în care vă schimbaţi numele, puteţi trimite actele prin e-mail, fără să mai fie nevoie să vă deplasaţi la Direcţia de Înmatriculări. Cererea pentru eliberarea permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului se depune împreună cu următoarele documente:

a) actul de identitate al titularului, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România, în original şi în copie, sau în cazurile prevăzute la art. 2 alin. (2) şi (3) numai în copie

b) procura specială şi actul de identitate al mandatarului, în original şi în copie, în cazul prevăzut la art. 2 alin. (2)

c) dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere

d) documentul emis de o unitate medicală autorizată din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere, numai în cazul prevăzut la art. 1 lit. a)

e) permisul de conducere, atunci când acesta se află în posesia titularului

f) două fotografii ale titularului, color, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă, în cazul prevăzut la art. 2 alin. (2) şi în cazul cererilor depuse la alt serviciu public comunitar decât cel de la domiciliul solicitantului.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90