Donaris 930 x 122

oltchim

Oficialii din Vâlcea se mișcă repede! Ce fac omologii lor din Argeș?

Ministrul Economiei, deputatul PNL de Pitești Andrei Gerea, va avea miercuri, 23 octombrie, la minister, o întâlnire cu oficialii județului Vâlcea și cu cei de la Oltchim.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, citat de Agerpres, declară că l-a sunat azi pe Gerea și că a primit acordul acestuia pentru o întâlnire în cursul zilei de miercuri, de la ora 11:30, la sediul Ministerului Economiei. Conform lui Cîlea, vor participa șefii combinatului, liderii sindicali, reprezentanții salariaților, administratorii judiciari, administratorul special și parlamentarii de Vâlcea.

Ne punem întrebarea de ce autoritățile din Argeș, la rândul lor, președintele CJ Constantin Nicolescu sau prefectul Cristian Soare, nu au cerut până acum o întâlnire oficială cu ministrul Andrei Gerea în condițiile în care o nouă încercare de privatizare a Oltchimului vizează direct și Arpechimul din Pitești. Și în condițiile în care, totuși, Gerea este parlamentar de Pitești, de Argeș.

Printr-un comunicat de presă, Ministerul confirmă întâlnirea care va avea loc miercuri. Potrivit aceluiași comunicat, ministrul Andrei Gerea s-a întâlnit astăzi cu managementul combinatului Oltchim și al Diviziei sale petrochimice din Bradu-Pitești. „La întâlnire au participat și administratorii judiciari și administratorul special ai companiei aflate în insolvență. În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei a fost informat cu privire la situația economică și financiară cumulată până în luna septembrie și a analizat, împreună cu partenerii de dialog, probleme legate de finanțarea companiei”, se arată în comunicat.

Amintim că atât fostul ministru, Varujan Vosganian, cât și noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, au declarat că Oltchim va fi privatizat doar la pachet cu Arpechim.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90