930 x122 grota rece

sofia_ep

Oficialii internationali: Guvernul nu are nicio scuza pentru cenzurarea presei!

 

La sfârşitul acestei luni, la Sofia, oameni de presă, europarlamentari şi preşdintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor au dezbătut problema libertăţii presei. Dincolo de tentaţia oricărei puteri de a controla mesajele pe care presa le transmite către populaţie, dar şi de criza economică, presa, aşa cum a reieşit din această dezbatere, se confruntă, în prezent, cu o adevărată ambuscadă economică şi a presiunii din partea polilor puterii.

În România însă, situaţia este cu atât mai delicată cu cât presa este menţionată, oficial, în documentul elaborat de CSAT, ca un punct vulnerabil la adresa securităţii statului. Europarlamentarul Victor Boştinaru, cel care a adus în atenţia Parlamentului European, alături de organizaţiile breslei jurnaliştilor, acest articol, susţine că este o încercare violentă a actualului regim de violare a dreptului la libertatea de exprimare a presei şi, mai grav, asupra democraţiei. 
Vezi mai jos, ce sustin Victor Bostinaru si Aidan White despre intentiile guvernantilor. La inceputul lui decembrie, petitiile impotriva guvernului vor fi dezbatute in cadrul Comisiei Europene, iar oficialii romani trebuie sa explice ratiunile gestului fara precedent al unui guvern in comunitatea europeana fata de presa.
Europarlamentarul Vicotr Bostinaru

 

Aidan White, presedintele Federatiei Internationale a Jurnalistilor

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
eurial 570×90