New Profesional Consult 930 x 122

COMEMORARE_ARMAND_CALINESCU_1

Omagiu pentru Armand Călinescu: popi, colivă și militari

Astăzi s-a desfășurat primul episod din seria „Argeșeni-valori naționale”, care are ca organizator Prefectura județului.

La Curtea de Argeș, localitatea în care este înmormântat, a fost comemorat marele om politic Armand Călinescu. Ziua a început la ora 10 cu o ceremonie militară și religioasă, cu depunere de coroane.

COMEMORARE_ARMAND_CALINESCU_2Printre alții, au participat prefectul Cristian Soare, subprefectul Ion Burnei, Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean, Florin Gardin, inspectorul școlar general al județului, primarul municipiului, Nicolae Diaconu, și conducerea Batalionului 33-Vânători de Munte.

Ulterior ceremoniei, la Casa de Cultură din Curtea de Argeș, a avut loc un eveniment de prezentare a personalității celui care a fost Armand Calinescu. Tot aici, elevii implicați au primit diplome de merit, iar colaboratorii, plachete. Programul zilei s-a încheiat cu o sesiune de comunicări susținute de profesori de istorie.

Prefectura își propune ca prin astfel de evenimente să onoreze memoria unor mari personalități născute în Argeș, personalități care au activat în diferite domenii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3