New Profesional Consult 930 x 122

maidanezi_cu_om

Omul-câine

O întâmplare din perioada sărbătorilor de iarnă mi-a demonstrat că mulţi din cei care plâng pe capul câinilor şi care urlă pentru drepturile patrupedelor sunt, de fapt, nişte ipocriţi. Piteştiul s-a golit atunci, de sărbători, ca un oraş nou chinezesc fără oameni. Bulevardele, străzile, aleile – erau toate goale. Din când în când puteai să vezi un om grăbit spre o destinaţie numai de el ştiută, iar întâmplarea a făcut să recunosc într-unul din aceştia un mare luptător piteştean pentru drepturile animalelor. Ajuns undeva în zona centrală, care părea abandonată de oameni, dar pe care puseseră stăpânire câini câţi nu am văzut vreodată, omul nostru a devenit brusc ţinta haitelor atotstăpânitoare. Nu am văzut la acel om niciun gest de a-i mângâia pe creştet ci, înspăimântat de-a binelea, a pus mâna pe un băţ şi a început să dea cu sete în câini, reuşind să scape din încercuirea lor.

Curtea Constituţională a decis că noua lege privind câinii fără stăpân nu este constituţională şi a trimis-o din nou Parlamentului spre analiză şi spre găsirea unei formule mai bune. Câţiva iubitori de animale au manifestat zgomotos, fiind foarte bucuroşi de o asemenea victorie, sperând ca iubiţii lor patrupezi să rămână în continuare pe străzi. Mai ales, însă, când legea era în dezbatere, asociaţii de tot felul organizau în diverse zone marşuri şi proteste menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării cu orice preţ a maidanezilor.

Pe undeva, merităm cu toţii să trăim în teroarea indusă de haitele care patrulează prin cartiere. De ce? Cei care se autointitulează iubitori de animale (dar pe care nu i-am văzut să adopte vreun câine de pe stradă) SE MANIFESTĂ. PROTESTEAZĂ. URLĂ. FAC CEVA. Pe de altă parte, ce fac cei care zic că nu mai vor câini pe străzi. NIMIC. Nu am văzut un protest al lor nici măcar când semeni de-ai lor au căzut victime ale animalelor care nu au nicio vină că se află pe stradă, căci tot omul este cel ce a dus la această situaţie.

Aşadar, pe de-o parte avem nişte interese mari ale asociaţiilor care fac bani grei de pe urma „protejării” maidanezilor, pe de alta îi avem pe potenţialii muşcaţi de câini care nu fac nimic (dect injecţiile antirabice şi, poate, mai înjură). În aceste condiţii, cum să nu fie câinii victorioşi?

Astfel, poate va trebui să ne schimbăm şi noi statutul. Din oameni-oameni să devenim oameni câini, poate aşa vor fi luate în seamă şi apărate şi drepturile noastre.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3