EcoMoto 930×122

    prefectura11

    Orgoliile mai marilor din Casa Albă îi lasă în ger pe angajaţi

    Temperaturile extrem de scăzute din prima parte a lunii februarie şi din finalul lunii ianuarie a anului 2012 au făcut ca mii de oameni din Argeş să aibă de suferit. Şi ne referim aici la cei prinşi în blocaje rutiere, la cei care nu au avut curent electric zile la rând, dar şi la nişte oameni care, teoretic, ar trebuie să o ducă boiereşte din punct de vedere al confortului. Căci lucrează, nu-i aşa, în buricul târgului, respectiv în „Casa Albă” din Piteşti. Din contră, însă! Marea lor majoritate a tremurat în fiecare iarnă de frig din cauza unor orgolii ale celor care conduc destinele principalelor două instituţii adăpostite de respectiva clădire.

    Cine a fost în perioada gerului năprasnic în Prefectură a putut vedea în mai toate birourile câte un reşou sau o aerotermă şi oameni bine înfofoliţi. Din cauza instalaţiilor în plus reţeaua electrică pică des, iar angajaţii pierd timp preţios până este repusă pe picioare după pana de curent. La fel se întâmplă şi vara, atunci când aparatele de aer condiţionat lucrează din greu.

    „Stăm cu şubele pe noi, aşa ceva nu s-a mai pomenit. E frig, nu face faţă instalaţia”, ne-a spus un angajat al Consiliului Judeţean. Nici la Prefectură, proprietara clădirii, nu stau lucrurile mai pe roze. Tot frig este şi în cele mai multe birouri de aici. La etajul V, deja, acolo unde este sediul Camerei de Comerţ, este şi mai rău, căci este capăt de coloană termică. Această reţea termică este cuiul lui Pepelea.

    Veche, de când s-a construit clădirea, reţeaua de ţevi din Prefectură este colmatată şi caloriferele sunt mai mult călâi, şi ele fiind, la rândul lor, aproape blocate. Toată reţeaua trebuie schimbată, dar conducerile Prefecturii şi Consiliului Judeţean nu au căzut încă de acord.

    La un moment dat, clădirea a aparţinut Consiliului Judeţean care alocase fonduri pentru reabilitarea reţelei şi mărirea puterii instalaţiei electrice, dar apoi clădirea a intrat în proprietatea Prefecturii care nu a avut fonduri.

    Chiar dacă ulterior Consiliul a propus să suporte o parte din cheltueili, conducerea Prefecturii a refuzat. Iar consecinţele de văd acum când angajaţii tremură de frig la serviciu…

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3