930 x122 grota rece

    constructie_casa

    Oscilaţii pe piaţa construcţiilor

    În luna septembrie anul curent, în judeţul Argeş au fost eliberate 169 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, dintre acestea 36 autorizaţii fiind eliberate pentru mediul urban (21,3% din total) şi 133 autorizaţii pentru mediul rural (78,7%). Comparativ cu luna corespunzătoare a anului 2010 au fost eliberate cu 5 autorizaţii de construire mai puţin (-2,9%).

    Scăderea s-a manifestat numai în mediul urban unde au fost eliberate cu 18 autorizaţii mai puţin (-33,3%) în timp ce în mediul rural numărul autorizaţiilor de construire eliberate a crescut cu 13 (+10,8%).

    Comparativ cu luna precedentă, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut pe ansamblu cu 1,2%, fiind eliberate cu două autorizaţii de construire mai mult.

    În aceeaşi perioadă de timp au fost eliberate şi 22 autorizaţii de construire pentru alte clădiri, din care 6 în mediul urban şi 16 în mediul rural. Comparativ cu luna septembrie 2010, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru alte clădiri s-a redus cu 37,1%.

    Suprafaţa clădirilor rezidenţiale pentru care au fost eliberate autorizaţii de construire în luna septembrie a.c. a fost de peste 22,0 mii mp, mai mare cu 5,1% comparativ cu suprafaţa autorizată în aceeaşi perioadă a anului precedent.

    Dinamica ascendentă a suprafeţei clădirilor rezidenţiale autorizate s-a manifestat numai în mediul rural unde aceasta a crescut cu 33,4% în timp ce în mediul urban aceasta a urmat trendul numărului de clădiri autorizate, diminuându-se cu 38,0%.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3