930×122 CUMPANA 5

arie naturală

PĂDUREA TRIVALE, ARIE PROTEJATĂ – PRIMUL PAS

A fost făcut primul pas din noua încercare de declarare a pădurii Trivale din Pitești drept arie naturală protejată. Prefectul de Argeș, Cristian Soare, ne anunță că Ministerul Finanțelor Publice și-a dat avizul pentru proiectul realizat în acest sens.

Citiți și: Pitești. A intrat cu mașina într-un stâlp, la Podul Viilor

Urmează ca, potrivit procedurilor, și alte ministere să se pronunțe: Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, al Dezvoltării Regionale, al Economiei, Educației și Justiției. Abia după ce toate aceste ministere își vor fi dat OK-ul proiectul de hotărâre ar urma să intre la aprobare în ședință de Guvern.

Și în urmă cu doi ani proiectul a urmat același drum. Avizele fuseseră obținute, dar din motive necunoscute hotărârea de Guvern pentru transformarea pădurii Trivale în arie naturală protejată, deși redactată, nu a mai fost adoptată în ședință de către Executivul de atunci.

Citiți și: Pitești. Accident cu trei mașini la Centrul de Afaceri!

Luna trecută prefectul Soare s-a întâlnit în București cu Viorel Lascu, secretar de stat în Ministerul Mediului, cu care a discutat pe această temă. „I-am spus că am avut o iniţiativă în acest sens şi în primul meu mandat de prefect şi că în anul 2014 chiar fusese redactată o hotărâre de Guvern, care, însă, nu a mai intrat la aprobare. Domnul Lascu m-a asigurat că înţelege importanţa pădurii Trivale pentru argeşeni şi că se va ocupa de circuitul documentelor. Durează cam 3-4 luni şi după aceea vom avea o arie naturală protejată în care nu se vor mai putea face tăieri de arbori.”, declara luna trecută prefectul județului Argeș.

Amintim că iniţiativa, demarată în urmă cu câțiva ani de fostul prefect Gheorghe Davidescu în urma unor defrișări în pădurea Trivale și reluată în primul mandat de prefect al lui Cristian Soare, nu s-a materializat, actele împotmolindu-se la Guvern. Dacă ar căpăta statut de arie protejată, atunci tăierile de arbori în pădurea Trivale ar fi complet interzise.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3