930×122 CAPRA 5

    Pandele_Sorin

    Pandele, achitat în dosarul de luare de mită

    Deputatul Sorin Pandele, candidat al PP-DD pentru Senat în colegiul Costeşti (Sud), a fost achitat în dosarul de luare de mită în care fusese învinuit. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a luat această decizie, însă deputatul care a fost în rândurile PDL a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, într-un alt dosar.

    Conform Argerpres, magistraţii ÎCCJ au decis achitarea lui Sorin Pandele pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

     

    Instanţa a dispus totodată contopirea pedepselor şi suspendarea executării sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de şapte ani.

    Deputatul PDL Sorin Andi Pandele a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 16 iunie 2010, pentru mai multe infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţia pe care a deţinut-o de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş în perioada 2005 – 2008.

    Potrivit DNA, la data de 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Pandele ar fi primit de la o persoană suma de 190.000 de lei cu titlu de mită pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş în sensul emiterii, în mod nelegal, a unui titlu de proprietate.

    Sorin Pandele a spus că va respecta mereu hotărârile instanţelor de judecată pe care, de asemenea, nu doreşte să le comenteze.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3