pizzeria sapori  930 122

parcometre

Parcarile de la blocuri, purtatoare de amenzi

In sfarsit, municipalitatea din Pitesti a finalizat proiectul regulamentului privind inchirierea locurilor de parcare de la blocuri. Cetatenii vor putea, astfel, sa aiba propriul loc de parcare pentru care s-au stabilit deja si taxele: 120 de lei pe an in zona centrala si 100 de lei pe an pentru celelalte zone ale orasului. Trebuie insa ca cei care vor obtine astfel de locuri sa aiba grija: amenzile pentru nerespectarea regulamentului sunt mari, la fel ca si cererea pentru aceste loturi de parcare la asociatiile de proprietari.

In cazul in care la un bloc nu sunt suficiente locuri de parcare, se va trece la organizarea de licitatii. Cine va da mai mult va obtine mult visatul loc. Au fost insa stabilite si contraventiile pentru persoanele care vor dori sa „puna stapanire” pe amplsamentele respective fara a avea acest drept.

Astfel, montarea de dispozitive de blocare a locului de parcare de catre persoane ce nu detin abonament de parcare tip resedinta pentru locul respectiv se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 1.000 lei – 2.000 lei si confiscarea dispozitivului.

De asemenea, ocuparea unui loc in parcarea de resedinta fara detinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 400 lei – 600 lei. Blocarea locului de parcare prin alte mijloace decat dispozitivul de blocare aprobat de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP) va „costa” de la 500 lei la 1.000 lei. In plus, daca modul de expunere in masina a abonamentului de parcare tip resedinta nu a permis descifrarea elementelor de identificare, proprietarul masinii respective poate primi o amenda de pana la 400 lei.

Politia Locala si inspectorii Primariei vor face verificari la locurile de parcare si tot ei vor fi si cei care vor acorda amenzile prezentate mai sus.

Parcarile de resedinta vor fi administrate de catre Serviciul Public de Exploatare a
Patrimoniului Municipiului Pitesti iar autovehiculele abandonate in acestea vor fi ridicate de autoritati. SPEP nu va raspunde de securitatea autovehiculelor si a bunurilor din acestea aflate in perimetrul de parcare.

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA