Kaia 930 x 120

parcometre

Parcometre…pentru bancnote

Pitestenii, dar si cetatenii din alte localitati aflati cu treaba prin municipiul resedinta de judet, vor avea posibilitatea de a-si achita tarifele percepute la parcarile cu plata si folosind bancnote. In prezent, parcometrele municipalitatii nu permit decat plata cu monede, iar multi soferi nu au la ei sumele necesare in bani marunti. Pentru ca aparatele sa fie adaptate este nevoie de achizitionarea unor cititoare de bancnote.

Nu putini sunt cetatenii care dau din colt in colt cand vine vorba sa isi parcheze masinile pe locurile cu taxa de pe domeniul public si care sunt „marcate” de parcometre (pentru autotaxare). De ce? Pentru ca aceste parcometre sunt dotate doar cu fante pentru monede, nu si pentru bancnote.

Si cum nu toata lumea are maruntis la ea, apare problema riscului de a primi o amenda daca nu face rost de tichet. In acest sens, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului a decis sa solicite Consiliului Local, in proiectul de buget pentru anul urmator, fonduri pentru achizitionarea de cititoare de bancnote.

Aceste cititoare urmeaza sa fie montate la actualele parcometre, rezolvand astfel o problema care poate parea minora, dar care da mari batai de cap celor care folosesc parcarile.

Parcometrele au doua mari avantaje: nu necesita decat un supraveghetor, nu si incasatori, si sunt economice si ecologice, fiind alimentate cu ajutorul unor celule speciale puse in functiune de panouri solare cu care sunt dotate aparatele de taxat.

Eurial 555 x222
570×90 MAIA