930×122 CAPRA 5

    PARC.007

    Parcul Lunca Argeşului, detaliu cu detaliu

    Joi, 24 noiembrie, conducerea Primăriei Piteşti a prezentat proiectul privind amenajarea unui nou parc în Piteşti, Lunca Argeşului. Situat în zona Zăvoi, parcul va avea 24 de hectare şi va fi unul dintre cele mai interesante din ţară. Proiectul este finanţat atât din fonduri de la Uniunea Europeană, cât şi din bugetul local. Deja se lucrează în zonă, asa ca va putem prezenta în detaliu elementele de atracţie ale acestui nou obiectiv de investiţii care se speră să fie dat în folosinţă la jumătatea anului viitor. Valoarea proiectului este de aproape 40 de milioane de lei.

    Parcul va fi înconjurat de un gard de aproape 2,3 kilometri lungime, iar aleile din interior vor avea o suprafaţă totală de 3,5 hectare. Aleile pietonale vor avea o lăţime de 2,5 metri, iar aleile carosabile – pentru maşini – vor avea o lăţime de 3,5 metri.

    Vor fi amenajate şi piste de biciclete, dar şi piste de role marcate corespunzător care vor avea suprafeţe de protecţie care să prevină accidentările. Parcul va avea trei porţi de acces (la Publitrans, la ACH şi la podul peste Argeş), dar şi o parcare de 1.686 mp cu 76 de locuri gratuite. Dintre acestea, 5 vor fi pentru persoanele cu dizabilităţi.

    La accesul principal va fi amenajată o piaţetă de 3.000 mp, pavată cu plăci din piatră naturală. O altă piaţetă la intrarea dinspre Podul Argeş va avea o suprafaţă de 3.780 mp.

    Pe lângă locurile de joacă şi spaţiile de odihnă şi promenadă ce vor fi amenajate, va exista şi o zonă pentru şahişti, vor fi şi foişoare şi un chioşc de muzică pentru fanfară şi nu numai. De asemenea, vor exista terenuri de sport pentru tenis, mini-fotbal, mini-baschet, aparate fitness, etc.

    Vor fi amenajate şi două fântâni arteziene în zona porţii principale de acces (de la Publitrans), una pietonală şi una dinamică. O discotecă în aer liber se speră că va atrage şi tinerii în acest parc, iar platformele belvedere amplasate pe malul râului Argeş vor fi dotate cu locuri pentru pescuit. Vor fi 20 de platforme belvedere cu o suprafaţă totală de 120 mp.

    Alimentarea cu apă potabilă se va face de la reţeaua de alimentare publică cu apă, printr-o conductă de branşament de 1,25 metri, iar pentru spaţiile verzi va fi forat un puţ de adâncime dotat cu o pompă submersibilă.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90