930×122 POSADA 5

Pendiucul

Parcul Lunca Argeşului și baza de agrement Trivale, inaugurate de Zilele Piteştiului

Autorităţile locale din Piteşti se pregătesc să inaugureze, pe 20 şi pe 21 mai, cu ocazia Zilelor Municipiului, două obiective importante. Este vorba de baza de agrement din Trivale şi de parcul Lunca Argeşului.

Primarul Tudor Pendiuc a anunţat astăzi că pe 20 mai va fi deschisă oficial baza de agrement din Trivale, iar pe 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, patronii spirituali ai Piteştiului, va fi inaugurat şi parcul Lunca Argeşului.

Ambele investiţii se cifrează, împreună, la peste 10 milioane de euro, însă sursele de finanţare sunt diferite. Pe de-o parte, baza de agrement din Trivale (care cuprinde bazine de înot, terenuri de sport şi clădiri administrative) a fost construită cu bani de la bugetul local. Pe de alta, parcul Lunca Argeşului (care este cel mai mare realizat cu fonduri europene din România) a fost finanţat în special din surse ale UE, în baza unui proiect elaborat de Primărie.

Tudor Pendiuc precizează că toate facilităţile din parcul Lunca Argeşului (terenurile de sport, de exemplu) vor putea fi folosite gratuit. Pentru baza de agrement din Trivale urmează să fie stabilite în curând şi tarifele de intrare.

Eurial 555 x222
eurial 570×90