New Profesional Consult 930 x 122

aleşi

PARLAMENTUL A VOTAT PRELUNGIREA MANDATELOR ALEȘILOR LOCALI

Camera Deputaților a adoptat azi proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleșilor locali până la data de 1 noiembrie. Cu 204 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” și 66 de abțineri proiectul a trecut de Parlament și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Liberalii au încercat să amendeze proiectul de lege însă, fără rezultat.

Citiți și: Lovitură pentru primul om al orașului!

În dezbaterea comisiilor, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data alegerilor să fie decisă prin Hotărâre de Guvern, însă a fost respins. Proiectul de lege prevede ca data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică cu cel puțin 60 de zile înaintea votării. În document se menționează că la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse şi electronic.

Pe 3 iunie CCR a decis că legea inițiată de PSD privind prelungirea mandatelor aleșilor locali este neconstituțională, deoarece „consacră un paralelism legislativ nepermis”. De asemenea, Curtea Constituţională a hotărât, la aceeași dată, cu majoritate de voturi, că și ordonanţa de urgenţă prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali este neconstituţională.

Citiți și: E OFICIAL! CEI 13 NOI PARLAMENTARI DE ARGEȘ

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90