Donaris 930 x 122

podul_viilor

Pasajul Viilor, blocat

Proiectul privind constructia pasajului rutier de la Podul Viilor, una dintre cele mai vechi dorinţe ale administraţiei locale pe linie de infrastructură, a fost blocat din nou. Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a anunţat că motivul blocării este legat acum de încercarea de a obţine de la CFR folosinţa gratuită a unui teren afectat de construcţia noului pasaj.

Conform spuselor primarului, pentru un proiect asemănător de la Râmnicu Vâlcea Guvernul PDL a înlesnit darea de către CFR în folosinţă gratuită a unui teren, pe când la Piteşti s-a cerut chirie pentru o perioadă de 8 ani. Acum se încearcă schimbarea contractului, pentru ca terenul să poată fi folosit gratuit.

Este vorba de câteva sute de metri pătraţi ce aparţin CFR şi pe care vor fi diverse părţi componente ale noului pasaj.

Pasajul va traversa rondul de la Podul Viilor şi va face legătura – aeriană – între zona din faţa Bazinului Olimpic şi benzinăria de pe Calea Depozitelor.

Valoarea proiectului este de circa 20 de milioane de lei, mare parte provenind din fonduri europene.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90