930 x122 grota rece

transfagarasan_curbe

Patru sibieni au cazut intr-o prapastie pe Transfagarasan

Pitesti. 21 iulie 2010.
Vacanta cu ghinion pentru 4 turisti sibieni care au ajuns la spitalul din Curtea de Arges dupa ce au cazut in prapastie cu maşina de la 36 de metri. Şoferul aflat la volanul unei Dacia Solenza a pierdut controlul intr-o curba pe Transfăgarasan, intre Cabana Capra si Piscul Negru, iar automobilul a ieşit de pe sosea si s-a rasturnat printre brazi.

Imediat s-a dat alarma pe munte, iar doua echipe de la Salvamont Pitesti si Curtea de Arges au mers in zona pentru a-i scoate pe cei patru sibieni din rapa. Ranitii au fost preluati de trei ambulante si transportati la Spitalul din Curtea de Arges. Doi dintre ei au suferit contuzii usoare, iar altul fracturi la nivelul bratelor, al patrulea scapand fara nicio rana. Reprezentantii Politiei Rutiere au dcelarat ca dup ace vor scoate masina avariata din prapastie, aceasta va fi supusa unui control tehnic pentru a se stabili cauzele care au stat la baza acestui accident care putea avea urmari tragic.
Tot in acest timp, un bărbat din comuna Budeasa s-a trezit cu un camion în casă. Şoferul a vrut să evite un tractor care i-a tăiat calea dar, din cauza incarcaturii, a intrat in balans si s-a rasturnat. Mastodontul incarcat cu nisip s-a oprit direct in casa omului, care a tras o sperietura soara cu moartea. Pompierii s-au chinuit zeci de minute să scoată camionul din curtea barbatului, misiunea fiind destul de dificilă din cauza incarcaturii. După aproape două ore, camionul a fost asezat pe o platform iar circulatia s-a reluat in conditii normale.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3