Eurial 930 x 122

lei-ron-bani

Pe ce se mai duc banii publici

O monitorizare atenta a sistemului national electronic de achizitii publice ne arata cum sunt cheltuiti banii publici in conditii de austeritate maxima impusa de Guvernul Boc. Sunt, desigur, si investitii utile. Dar si destule care ar putea lipsi, macar in aceasta perioada. Iata doar trei dintre aceste achizitii care vizeaza judetul Arges.

Serviciul Judetean de Ambulanta Arges are nevoie de o serie de echipamente indispensabile activitatii sale. In acest sens, Serviciul va organiza o licitatie pentru achizitia de dezinfectanti, electrozi, consumabile medicale, etc. Valoarea licitatiei este de peste 360.000 de lei, cu acesti bani urmand sa fie cumparati electrozi de defibrilare, electrozi EKG, gel EKG, dar si 20.000 de manusi de examinare, 1.500 manusi chirurgicale, 6.000 comprese sterile, 600 role de leucoplast, 200 de sonde, 650 pachete cu vata, 150 de coliere cervicale, 300 de masti de oxigen si chiar plosca urinara. Foarte importante vor fi si baloanele de ventilatie care vor fi achizitionate cu aceasta ocazie.

La Suseni se pune la cale o investitie pe cat de inedita, pe atat de in ton cu tendintele actuale din lume si, mai ales, utila. Este vorba de executia unor lucrari de „inlocuire sistem clasic de incalzire cu centrala termica cu combustibil biomasa si panouri solare”. Aceste sisteme noi de incalzire vor fi montate, intr-o prima faza, la Primarie si la scoala generala. Valoarea estimata a acestei investitii este de 1,02 milioane de lei, cu garantii conform procedurilor aferente Fondului National de Mediu. Operatorul economic care va fi selectat va trebui sa faca dovada realizarii unei cifre medii de afaceri pe ultimii 3 ani egala sau mai mare de 1.530.000 lei.

Comuna Vedea va avea campanii de promovare…turistica. Cu fonduri de la bugetul local se vor achizitiona sisteme de informare pentru un centru turistic, mobila si accesori pentru acest centru, produse informative si de promovare, dar si pachete de software pentru calculatoare.

Valoarea achizitiei pubblice respective este de 151.260 de lei, din care 50.000 de lei pentru licentele de soft necesare calculatoarelor, 11.300 de lei pentru 500 de pliante si alte produse de promovare, inclusiv aparat de videoproiectie, precum si 68.000 de lei pentru sisteme de informare (baza de date cu unitatile de primire turistica din judet conectata la retea de tip wireless, portal de prezentare cu informatii despre obiectivele turistice, istorice, monumente ale naturii etc. din judetul Arges, infochiosc pentru exterior cu elemente de protectie antivandalism la carcasa, touchscreen si tastatura).

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90